Stichting Leergeld

Leergeld 2017

Leergeld wil dat alle kinderen mee kunnen doen
Je wilt als ouder dat je kind mee kan doen. Met een excursie, met sport, met school.
Leergeld helpt met sportschoenen, een ouderbijdrage of contributie als daar even geen geld voor is.
Want kinderen die sproten zijn gezonder en maken nieuwe vriendjes. Muziekles helpt kinderen om hun creativiteit te ontwikkelen. En samen naar school kunnen fietsen, maakt dat je erbij hoort. Leergeld zegt: nu meedoen, is straks meetellen!

Hoe werkt leergeld?
Leergeld komt bij u thuis. U hoeft dus niet naar een loket. Thuis bekijkt een medewerker van Leergeld uw situatie. Wat zijn de dingen waar uw kind nu niet aan mee kan doen?  Wat kunnen andere instanties, zoals de gemeente, voor u betekenen? Ed wat kan Leergeld voor u doen?

Leergeld werkt samen met verenigingen, scholen en bedrijven. Zo kan Leergeld er voor zorgen dat u bijvoorbeeld maar de helft van de normale contributie betaalt. Of dat u heel goedkoop een fiets kunt aanschaffen voor uw kind. Voor een schoolreisje kunnen we bekijken of er speciale afspraken met de school gemaakt kunnen worden. Kan dat allemaal niet of is het nog steeds te duur voor u, dan kan Leergeld wellicht bijspringen.

Ik wil graag dat mijn kind (weer) mee kan doen!
Leergeld wil uw kind graag helpen. U kunt contact met hen opnemen voor meer informatie of om een afspraak te maken met een medewerker die bij u thuis langskomt.

Leergeld Maastricht & Heuvelland
043 - 3118810 (maandag, dinsdag en woensdag van 09.30 tot 12.00u)

Leergeld.nl
Wilt u uitgebreider kennismaken met Leergeld?
Kijk dan op www.leergeldmaaschtrichtenheuvelland.nl of op onze facebookpagina.

Veel gestelde vragen
Komt mijn kind in aanmerking voor steun van Leergeld?

Dat bekijkt de medewerker die bij u langskomt. Als u een inkomen heeft op bijstandsniveau komt u waarschijnlijk in aanmerking. Hoge schulden kunnen een andere reden zijn voor Leergeld om uw kind te helpen. De situatie wordt echt per gezin bekeken. Uw kind moet in ieder geval tussen de 4 en 18 jaar zijn.

Wat moet ik de medewerker van Leergeld laten zien als die langskomt?
De medewerker moet nagaan of u echt het geld niet heeft om uw kind mee te laten doen. De medewerker zal u daarom vragen de financiële administratie te laten zien. Denk ook aan salarisstroken en een overzicht van eventuele schulden.

Krijg ik geld van Leergeld?
Nee, in principe niet. Leergeld treft regelingen voor uw kind met verenigingen, winkels en school. De portemonnee blijft daarbij zoveel mogelijk gesloten. Als er toch betaald moet worden, rekent Leergeld dit direct af met de vereniging, winkel of school.

Voetbal, schoolreisjes, dat is toch luxe?
Leergeld vindt van niet. Buitenschoolse activiteiten zijn belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Kinderen die steeds niet mee kunnen doen, raken geïsoleerd. Dat wil Leergeld voorkomen. Een spelcomputer of een tv op de slaapkamer, dat vindt Leergeld luxe. Dat krijgen kinderen dus ook niet van Leergeld.

Hoe voorkomt Leergeld dat mijn omgeving weet dat ik hulp krijg?
Leergeld snapt dat u niet met uw situatie te koop wilt lopen. Juist daarom komen we bij u thuis langs. We gaan zorgvuldig om met uw privacy. Daar hebben we ook goede afspraken over gemaakt met de mensen waar we mee samenwerken. Zij willen, net als wij, dat uw kind mee kan doen. Niet dat het gepest wordt omdat u bij Leergeld heeft aangeklopt. Uw kind hoeft er niets van te merken dat Leergeld een aantal dingen regelt voor u en uw kind. Die fiets, die krijgt uw kind niet van Leergeld, maar van u!